Det er ikke alltid like lett å forstå. Noen ganger kan vi føle oss veldig verdiløse og miste håpet. Andre ganger har vi så mange forslag til hvordan verden kan bli bedre. Er det ikke rart? Tenk at hvert eneste menneske, inkludert deg er så verdifulle! Det må du virkelig ikke glemme! Det kan hende at du om noen år finner noe  som bare er et mirakel! Husk: livet er ekstremt verdifullt!

Har du noen gang tenkt på at livet virkelig er helt er elendig? Det har hvertfall jeg. At det føles ut som alt går mot meg. At jeg faktisk ikke orker mer. Kanskje er det sykdom, smerter eller andre ting som går mot en. Høsten kan være så utrolig bra men også så dårlig. Det begynner å bli mørkt og vi trenger virkelig at noe går bra. Men det som er fascinerende er at stjernene lyser opp. På sommeren er det sol. På høsten og på vinteren er det stjernene og månen som lyser opp. Kanskje det er slik fordi det skal gi oss håp? Universet er helt fantastisk.

Det er så enkelt å ikke tenke hvor dyrebart livet er. Tiden går. Dag for dag. Men så er livet så viktig at vi ikke aner det selv. Det er alltid noen som bryr seg om akkurat deg! Husk alltid det! Hvis det ikke føles slik så husk at verden er stor. Du har bare ikke møtt riktige personer enda. Å kanskje er det du som skal bry deg om andre først. Livet lærer oss nye veier hele tiden. Ikke glem det

Er det ikke fint å se på stjernene. Jeg syns det er helt fantastisk. De skinner uansett hvor mørkt det er. Noen ganger blir de sett. Andre ganger ser vi de ikke. Men de skinner likevel. Noen ganger kan det virke som vi er alene, men vi har flere enn vi vet som bryr seg om oss. Husk alltid det! Du er betydningsfull! Selv i tåken når livet er mørkt. Du betyr noe!

I dag har jeg gått tur igjen. Det er så godt med frisk luft. Frisk luft å puste inn og ut. Og når kinnene blir litt kaldere. For meg er det så godt å tenke at det snart er jul. Mange har ulikt syn på julen. Men stjernen på juletreet skal skinne også i år. Og dette året er kanskje det året vi trenger mest håp i vinternatten.

Bilde_1.jpeg

I dag har jeg gått en tur langs vannet. Det var så fantastisk å kjenne på luften. Den kalde luften midt i ansiktet mitt. Det er virkelig en fin jord vi bor på. Tenk at vi har alt rundt oss. Trær, vann, mennesker. Det er fantastisk! En tur ut gjør livet bedre!

Bilde.jpeg

I det siste har jeg virkelig satt et liv i sentrum. Det er litt fordi det er så viktig, men kan lett mistes. Døden kan ramme oss når som helst. Derfor er tiden utrolig viktig. Vi skaper minner om vi vil eller ikke. Tenk hvor mye vi får ut av livet. Så mye opplevelser og gleder, men også erfaringer. Og hjelpe mennesker. Livet. Det er fantastisk det! Vær stolt av den du er! Du har kommet langt!

Bilde.jpeg

Det er mange som har det vanskelig akkurat i denne tiden. Det er ikke så lett å finne håp. Nå begynner det å bli mørkt ganske raskt også. Så spørsmålet er hvor skal vi finne håp?

Håpet finner du i hjertet ditt. Hva er det du drømmer om? Hva er det du bryr deg mest om? Er det mennesker? Dyr?

Det er ikke alle som har noen å feire jul med. Juletiden kan være ganske trist. Men vi må se hverandre og tørre å ta steget til nye samtaler. Kanskje om lette eller mer dype samtaler. Husk at akkurat du er verdifull! 

Bilde.jpeg

Det er ikke alltid livet blir som vi trodde. Når jeg var liten hadde jeg nesten ingen bekymringer. Livet er så ulikt for mange. For andre kan ha mange bekymringer. Men uansett hva du hadde som liten er livet fylt av opplevelser. Det er ikke alltid lett å tenke at livet er verdt å leve men det er det faktisk. Tenk hvor mye vi kan oppleve. Både av godt og vondt. Man lærer av både gode og dårlige opplevelser. Husk alltid det! Du blir sterkere av begge deler og mer livserfaringer! Husk at du er god nok!

Noen ganger mister vi mennesker håpet. Alt kan bli mørkt og trist.

Da er det godt når livet skinner i mørket. Tenk hvor heldig vi egentlig er. Får leve i et land vi kan bli hva vi vil. Gjøre hva vi vil etter reglene. Og gjøre våre interesser. Håpet er så utrolig viktig. Husk at håpet er der alltid! Det lover jeg!