I dag tok jeg frem malesakene og lagde et bilde. Jeg har vært sliten i det siste, men nå hadde jeg energi til å gjøre det! Jeg har malt og spilt litt gitar i dag. Da så jeg virkelig lyst på fremtiden! Alt kommer til å gå bra! Vi får til å kjempe mot pandemien sammen! For oss er det fremtid og håp!

Livet er så ekstremt verdifullt. Jeg vil bruke livet til å hjelpe andre. Alle har opp og nedturer men sammen kan vi klare det!

Denne filmen handler om Jeremy Camp og en jente som er kreftsyk. Den er veldig spennende og er veldig bra film! Anbefales! Denne filmen fikk meg til å få tårer i øynene!

https://youtu.be/fZPMZV9MVVY 

Igår skrev jeg at jeg skulle skrive om troen min. Idag har familien min og jeg gått tur til Borgarårsnatten. Det var utrolig fint!

Når jeg var på toppen tenkte jeg på Daniel i løvehulen. Tenk hvor mye han ba! Heldigvis handler ikke troen om hvor mye vi ber men at Gud sin egen sønn døde for oss! Det er fantastisk! Jeg kom i tanke på den bortkomne sønnen som kom hjem igjen. Tenk så fantastisk! Slik er Gud også! Mange ganger tenker jeg på at vi kan ta feil valg men det er så utrolig at Gud tar oss imot uansett hvilket valg vi tar! Det er helt fantastisk! Nå har jeg bare lyst til å leve for ham!

Jesus betyr Gud frelser. Gud frelste oss faktisk! Så fantastisk! Gud reddet meg faktisk! Og under trafikkulykken jeg var i følte jeg at jeg virkelig ville gi livet mitt til Gud!

Idag har jeg vært på tur til Tveitannatten! Det var veldig fin utsikt! Men når jeg var på toppen tenkte jeg at livet er ikke alltid like enkelt. Spesielt ikke i korona tiden. Tallet på selvmordstanker hos mennesker går opp. Det kan ikke være lett! Hvordan kan man egentlig få et bedre liv? For meg hjelper det å gå turer. Vi har så fantastisk natur!

For meg hjelper det også å være kristen. Å ha en tro. Imorgen snakker jeg mer om troen min.

I dag gikk jeg en tur i skogen. Det er så utrolig fint. Men før det så jeg på tiktok. Da var det en video der de sa at selvmordstallet er høyt spesielt med gutter. Jeg brukte samme lyd og la ut på tiktok siden jeg syns det er viktig! Når jeg la den ut var jeg i skogen. Jeg tenkte på alle vi har mistet.

Jeg har ikke grått på lang tid men da kom det en tåre nedover kinnet mitt. Så tenkte jeg på alle som er vunnet. Alle som fortsatt har et håp! Som har blitt reddet fra selvmord!

Hvis du tenker at selvmord er den eneste løsningen, husk! Det er det ikke! Snakk om det! 

I noen religioner eller trossamfunn er det vanskelig å være jente. Noen mener jenter skal bake og passe barn, andre mener at de skal få lov til å fortelle om Guds ord. Jeg føler at mitt kall er å fortelle om Guds ord. Evangelisere er lov for det står i bibelen, men å tale er omdiskutert for kvinner. Heldigvis er det lov å tro og tvile.

I bibelen er det så mange jenter som taler for eksempel kvinnen ved brønnen som står i Johannes 4. Hun var i Samaria, et sted som ikke var så populært, hun var kvinne som ikke var populært og hun hadde drevet med å ha mange menn som heller ikke var populært. Men Jesus brukte tid med henne den ettermiddagen og snakket med henne. Kvinnen talte til alle andre rundt. Og det tror jeg at noen kvinner kan oppleve at de har behov for å snakke om det Jesus har gjort i deres liv for det er så fantastisk! Hun evangeliserte.

Så har vi Jairus datter som var en som var død men ble levende! Tenk så fantastisk! De trodde hun var død, men så ble hun helbredet! Det er helt fantastisk.

Mange i Jesu slektstavler var også kvinner. Matteus tok med noen av kvinnene i slektstavlen og det var ikke alle i Jesus slektstavle som levde perfekt! De gjorde ofte motsatt!

Evangeliet er så sterkt at jeg ikke klarer å være stille! Takk til Gud for det!

Det kan være vanskelig å vite hva som er å tale og hva som er å evangelisere! Men dele Guds ord det er fantastisk!

 

Bilde.jpeg

I bibelen står det «Slik skal dere være barn av deres Far i Himmelen. For Han lar sin sol gå opp over onde og gode, og Han lar det regne over rettferdige og urettferdige.» Det er så utrolig. Både den som er rettferdig og den som ikke er rettferdig kan få utfordringer. Slik er vi mennesker. Det er noe som kalles synd, som betyr å bomme på målet. Synd gjør alle mennesker. Men Jesus døde på korset for at vi skulle være rettferdige for han. Dåpen handler om at vi skal vaskes ren, og begrave det gamle jeg-et.

Hva vil det egentlig si at noen er rettferdig?

??Rettferdig handler om at mennesker respekterer andre både moralsk i forhold til plikter og andre rettigheter.

I bibelen er det også som jeg har nevnt tidligere en dame som har begått ekteskapsbrudd som egentlig skal bli steinet. Hun var ikke rettferdig i følge andre mennesker. Men Jesus sa heller ikke jeg dømmer deg, gå bort å synd ikke mer.

I bibelen står det også «For Kristus er lovens ende til rettferdighet for hver den som tror.»

Jeg tenker også på kvinnen ved brønnen som ble hatet på av alle. Hadde hatt 5 ulike menn noe som ikke var lovlig på den tiden. Hun var også samaritansk og kvinne. Dette var noe av det verste man kunne være. Hun gikk midt på dagen da solen var på det mest sterkeste for å hente vann. Da kom Jesus forbi, og snakket med damen. Hun ble overrasket over at noen snakket med henne. Jesus viste henne hvor mye hun betydde! Uansett hva andre tenker om personer ser Jesus de akkurat som de er og syns de er rettferdige og fantastiske!

 

Det betyr at hvis vi tror på Jesus er vi rettferdige i følge den kristne tro. Tenk så fantastisk!

Jeg gjør mye galt, men Jesus vasket bort synden og har gjort meg rettferdig! Det er fantastisk!

 

Matteus’ evangelium? ?5:45?

Romerbrevet 10:4

Johannes 4 kvinnen ved brønnen

Nå sitter jeg faktisk under et tre, og har blåveis ved siden av meg. Jeg går tur i skogen med hunden min Alicia. Det er så fantastisk. Jeg er litt redd for hoggorm men jeg passer godt på! Også hører jeg selvfølgelig på lovsang. Idag blåser det veldig. Så hetten blåste på meg idag. Når jeg sitter her tenker jeg på at Jesus døde for deg og meg! Tenk så fantastisk! Det han gjorde for meg, all den smerten! For deg og for meg! Helt fantastisk!

Min vekt er litt over normalen. Jeg skal prøve å gå ned i vekt. Men likevel tror jeg det er sunt å kunne kose seg litt! Spesielt når det er påske! Det var jo da Jesus døde på korset og sto opp igjen! Tenk så fantastisk! Da betyr ikke vekt noe. Men det som er litt viktig er å ikke dømme mennesker for sin vekt. Det er mange grunner til at vekten er som den er. Det er alltid en grunn. Om det er overspising, medisiner eller annet. Jesus bryr seg ikke om vekten min, og han vil snakke med meg når som helst. Hvis det er en som skulle dømt meg hadde det vært Gud. Men for en fantastisk Gud jeg har! Han er med meg opp i vekt, og han er med meg ned i vekt!