Slik som jeg skrev i går gjør vi mennesker feil. Det er mange som tror at vi kristne tenker at vi gjør færre feil enn andre mennesker. Slik tror jeg det ikke skal være. Det er jo akkurat fordi vi gjør mye feil at vi trenger Gud! For at verden er slik som den er.

Før i tiden var det mye strengere. I bibelen var det en dame som skulle bli steinet fordi hun hadde begått ekteskapsbrudd, noe som var veldig alvorlig på denne tiden. I dag er det mer vanlig og man blir ikke straffet. «Men da de fortsatte å spørre Ham, rettet Han seg opp og sa til dem: «Den syndfrie blant dere kan være den første til å kaste stein på henne.»»

??De eldste gikk først, fordi de forsto at de hadde gjort mange feil i livet. Kanskje hadde de løyet, stjålet eller annet. Det var ikke en som kunne kaste den første steinen. «Da Jesus hadde reist seg og ikke så andre enn kvinnen, sa Han til henne: «Kvinne, hvor er disse anklagerne dine? Har ingen fordømt deg?» Hun svarte: «Ikke én, Herre.» Jesus sa til henne: «Heller ikke Jeg fordømmer deg. Gå bort og synd ikke mer! »»

??Vi mennesker gjør ofte mange feil.

Hvis du føler at du har gjort noen feil som ikke kan tilgis kan de det. Det var det Jesus gjorde for oss på korset. Og for Gud er vi verdifulle! 

I bibelen står det i Johannes’ evangelium? ?8:7?
 

Bønn

Kjære Gud! Takk for at du ser etter meg. Tusen takk for at du ser mer på mine gode valg enn mine dårlige. Hjelp meg på min reise i livet. Unnskyld for de dårlige valgene jeg har gjort. Amen

Tenk hvor stor Gud er! Tenk at han har laget både deg og meg. Det tror jeg på. I bibelen står det «Før Jeg formet deg i mors liv, kjente Jeg deg. Før du ble født, helliget Jeg deg. Jeg satte deg til profet for folkeslagene.» Tenk så fantastisk! Gud er bare så stor. Jeg tror det må være noe mer enn bare mennesker. Jeg tror på en Gud som har all makt. Gud vil det beste for oss! Men Gud ville ikke at han skulle bestemme om vi tror på Gud eller ikke. Det fikk vi gjøre selv. Det var på edens hage tid. Da spiste Eva av treet som ikke skulle spises av. Hvorfor gjorde hun det? Mennesker fikk da valg. Gud nektet de og så ble det ble en konsekvens. Men mennesker gjorde det for det. Fordi vi mennesker gjorde det har vi nå valg om å tro på Gud eller ikke. Gud visste at mennesker kom til å gjøre feil. At de skulle spise av treet. At de kom til å bli frista. Men da fikk vi valget om å ta imot Gud eller ikke. Gud skapte naturen, lyset og mørke før mennesket. Tenk hvor stor Gud er!

 

Hvis noen har spørsmål hvor i bibelen det står så er det i ??Profeten Jeremia? ?1:5. og i mosebok 1

I denne tiden kan det være vanskelig å føle seg elsket. Alle bryr seg om seg selv, og ofte kan det være vanskelig. Noen ganger trenger vi kjærlighet. En kjærlighet som aldri svikter er Gud sin kjærlighet! Hans kjærlighet for oss er enorm! Han elsker oss både utsende og innside. Det er faktisk han som skapte oss. Det var han som plasserte oss på denne verden. Tenk så fantastisk kjærlighet han har. Hvis noen sier at jeg er stygg, vet jeg at Gud syns jeg er helt fantastisk! Det har han skrevet i hans ord, bibelen. Han elsker oss, og gav sitt litt for oss. Større kjærlighet finnes ikke.

I dag er det palmesøndag! Men hva skjedde egentlig på palmesøndag?

På palmesøndag på Jesu tid ble han hyllet. Han ridde på et esel, inn til byen Jerusalem. Et esel var urent i følge jødedommen. Og det at verdens største konge skulle komme på et esel var rart for jødene.

Mennesker viftet med palmegreiner og la noen av klærne sine ned på bakken foran Jesus. Palmer er et symbol på udødelighet, og det var akkurat det jesus skulle. Han skulle ikke dø, han skulle bli oppreist igjen. Det må ha vært et utrolig øyeblikk! Tenk å oppleve at Gud er nede på jorden, og hylle han!

De ropte Hosianna som betyr «kom med hjelp» eller «gi frelse». Det var akkurat det Jesus gjorde, ga frelse til mennesket. Helt fra Edens hage der Adam og Eva syndet mot Gud, og nå skulle Jesus komme med tilgivelse! For et øyeblikk!

Jeg har ofte tenkt på hvem jeg er. Hva er egentlig meningen med livet. På barneskolen prøvde jeg å forklare hvem jeg er uten å ta med Gud. Men jeg fant raskt ut at det går ikke.

For det går ikke an å nevne noen som har skapt meg og elsker meg for akkurat den jeg er. Som har formet meg.

En som ikke dømmer for mine feil, men elsker meg like mye. En som vet at feil er slik verden er. En som jeg ikke trenger å forklare hvorfor jeg ikke tilbringer tid med. En jeg ikke trenger å forklare hvorfor jeg gjør slik jeg gjør fordi han vet. En jeg kan snakke med alt om. En som vet alt om meg, men dømmer meg ikke. En jeg kan tilbringe tiden med så mye jeg vil, og han har alltid tid.

Når jeg ser meg rundt ser jeg virkelig en nydelig natur. Jeg tror at den naturen er skapt av Gud.

Jeg har funnet ut at jeg er nemlig hans datter.

Vi kvinner har i lang tid kjempet for våre rettigheter! I Norge har vi fått det mye bedre men det er fortsatt en vei å gå. Kvinner i verden spesielt i u-land trenger mer rettigheter! Da bør vi også kjempe for de som ikke har en stemme. Til alle kvinner gratulerer med dagen! Du er verdifull! Du er betydningsfull! Du er uendelig nydelig! Kos deg videre på kvinnedagen.